WIST JE DAT ELFEN, FAUNEN EN CENTAUREN ECHT BESTONDEN?

Kom zaterdag 26 augustus naar de boekpresentatie van Hex & Co sos fabelwezens en maak kennis met de leden van de BOF. Hex & Co is geschreven door kinderboekenschrijver Esther van Lieshout
en is Deel 1 in een verrassende nieuwe reeks.
Hex en Co.jpg
Een raadselachtig teken, een geheime organisatie, een serie mysterieuze ontvoeringen, en... het Duister van de Nacht.Op een ochtend wordt Kat wakker met een geheimzinnig teken op haar arm. Ineens verandert alles: de postbode is een centaur en er loopt een elf rond in de supermarkt. Kat ontdekt dat ze een Hex is: iemand die fabelwezens kan zien. Ze wordt ingelijfd bij het BOF, een geheime overheidsorganisatie die ervoor zorgt dat fabelwezens verborgen blijven.
Wanneer er drie elfen op geheimzinnige wijze worden ontvoerd, gaat het BOF op onderzoek uit. Maar met ieder spoor wordt het mysterie groter.

Een verhaal met wonderlijke illustraties van Marieke Nelissen. Marieke is ook aanwezig en haar werk zal te bewonderen zijn.

Aanvang 16:00 uur

Locatie: Boekhandel Livius de Zevensprong, Nieuwlandstraat 27 Tilburg

Hartelijk welkom!

 ------------------------------------------------------------------------------------

 

Literaire avond rondom Konstantin Paustovski.

We hebben het meedere keren uitgesteld maar op woensdag 11 oktober komt Paustovski-vertaler en - kenner Wim Hartog dan toch echt naar Tilburg om te vertellen over de grote Russische schrijver Konstantin Paustovski.

Verhaal van een leven is wat Paustovski zelf een epische autobiografie heeft genoemd. De persoonlijke herinneringen van Konstantin Paustovski (1892-1968) verschenen vanaf de jaren '60 in de reeks Privé-domein en ze kenden een doorslaand succes.

Wim Hartog vertaalde de delen opnieuw en in het voorjaar 2017 verscheen het eerste deel in de gloednieuwe vertaling bij Uitgeverij Van Oorschot in de Russische Bibliotheek. Eind september komt Verhaal van een leven deel 2 uit.

paustovski kleinpaustovski 2 klein


Op de Paustovski avond geeft Wim Hartog een lezing, ondersteund door unieke (beeld en-) geluidsfragmenten. Hij wordt daarbij ingeleid door Van Oorschot-uitgever Menno Hartman.

Woensdag 11 oktober, aanvang 20.00 uur
Entree: € 5,00, reserveer op tijd.

Locatie: Boekhandel Livius de Zevensprong, Nieuwlandstraat 27 Tilburg