De Vrije Boekhandel

In 1975 werd in Tilburg De Vrije Boekhandel opgericht. Dit type boekhandel was een paar jaar eerder in Amsterdam en Nijmegen ontstaan en in het midden van de jaren zeventig kwamen in alle universiteitssteden Vrije Boekhandels. Ze waren gespecialiseerd in ‘linkse’ boeken en uitgaven van het toen florerende actiewezen. De eerste twee jaar draaide de Vrije Boekhandel op vrijwilligers.

Vanaf het midden van de jaren tachtig werd het assortiment verbreed met onder meer algemene literatuur en uitgaven op het gebied van kunst, architectuur, geschiedenis, filosofie en reizen. De Vrije Boekhandel was aanvankelijk gevestigd in de Heuvelstraat en later op het Stadhuisplein. In 1992 verhuisde de boekhandel naar de Nieuwlandstraat.
In 1996 werd de naam gewijzigd in Boekhandel Livius.

Boekhandel Livius

Naast het actuele aanbod heeft Livius een mooie collectie oude en moderne klassieken, De Russische Bibliotheek, Perpetuareeks (de honderd beste boeken uit de wereldliteratuur) en de filosofiereeks 'Grote Klassieken' van uitgeverij Boom. De rubriek regionale boeken is zeer uitgebreid.

Kinderboekwinkel De Zevensprong

De enige kinderboekwinkel van Tilburg is begonnen in mei 1998, toen nog in de Tuinstraat in Tilburg. In 2005 vestigde de winkel zich in een mooi pand in de Nieuwlandstraat. De Zevensprong heeft een rijk assortiment kinderboeken voor iedereen van 0 tot 16 jaar. En een groot aantal verwante spulletjes als, knuffels, kaarten en nog veel meer.


Boekhandel Livius de Zevensprong

Vanaf 1 juli 2015 zijn Boekhandel Livius en Kinderboekwinkel De Zevensprong verenigd.
Omdat wij gehecht zijn aan de Nieuwlandstraat en het Dwaalgebied en daar beslist wilden blijven, duurde het even voordat het plan gerealiseerd kon worden.
Op Nieuwlandstraat 27 vonden wij gelukkig een prachtig sfeervol oud pand; de perfecte locatie voor de nieuwe boekhandel.