met
- stapels nieuwe kinderboeken
- het kinderboekenweekgeschenk
- een speciaal prentenboek
- bezoek van schrijfster, illustrator Yvonne Jagtenberg

Woensdag 6 oktober start de kinderboekenweek, een feestelijke week vol nieuwe kinderboeken en leesplezier. 
Het kinderboekenweekgeschenk Tiril en de Toverdrank is geschreven door Bette Westera. Je krijgt het cadeau als je een kinderboek koopt van € 12,50. Heel bijzonder is het prentenboek Dromer, over een gevoelige jongen, die niet weet wat hij worden wil, hij droomt altijd maar wat, maar kan wel prachtig en fantasievol tekenen, gemaakt door Mark Janssen. Te koop tijdens deze week voor € 7,25. 

      

 


____________

Zin in een gezellig gesprekje met een schrijver? Kom dan zeker op vrijdagmiddag 8 oktober naar onze boekhandel voor een ontmoeting met kinderboekenschrijfster & illustrator Yvonne Jagtenberg
Yvonne Jagtenberg heeft inmiddels al zo'n vijftig prentenboeken gemaakt, haar boeken over Balotje zijn in meerdere landen vertaald. Ze won maar liefst twee keer de Gouden Penseel, in 2020 voor het prentenboek Hup Herman! en in 2019 voor Mijn wonderlijke oom.

 

Ik ben Pippi niet! is het nieuwe prentenboek van Yvonne Jagtenberg, een vrolijk, eigenwijs prentenboek over het stoere bijzondere Meisje Geit. Met haar sproeten en oranje vlechten lijkt ze wel erg veel op Pippi, maar dat wil ze helemaal niet. Ze besluit om de echte Pippi een brief te schrijven....

  

        07c75c7a-ddea-844a-27bc-0fea84f850a3.jpg          244c6e27-4089-ed03-1a18-0d94d9c485d4.jpg
                 

 


Yvonne Jagtenberg schreef ook haar eerste (jeugd)roman: 

Wandert de laatste jongen die naar zijn ouders luisterde. 

 


De moeder van Wandert is op zijn vader gevallen omdat hij geen ‘dooievisjesvreter’  is. Zo noemt ze mannen met een vaste baan die iedere dag naar kantoor gaan. Zijn vader is een artiest en dat wil Wandert ook worden, al wordt hij door zijn ouders ontmoedigd.  ‘Artiest zijn is geen pretje’, zegt zijn vader die de accordeon bespeelt en pianoles geeft.

 

 

De levendige dynamiek binnen dit artistieke en vrijzinnige gezin wordt verteld in soepel proza, de sfeer is geestig en authentiek. Grapjas Wandert leert dat hij ook los van zijn ouders iemand is en zijn eigen weg mag gaan, een puntgaaf verhaal. (10+) 

 

    

Yvonne Jagtenberg is er vrijdagmiddag 8 oktober van 15 tot 17 uur,
loop lekker binnen.

Tot dan! -----------------

Boeken bestellen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  

_ Boeken koop je lokaal _