Sinterklaas

Van onze kindertijd herinneren we ons
alleen de warme dagen; alleen de warme dagen
worden opgeslagen; alleen warme dagen
(uit: Rob van Essen, Alleen de warme dagen waren echt.)
 
 
 Wat smaakmakers:

Yvonne Jagtenberg, Balotje en Sinterklaas


 Gottmer, €13,99
 
Sinterklaas komt naar Nederland. Balotje mag naar de intocht, ze mag elke avond zingen, en ze mag haar laarsje bij de open haard zetten. Soms krijgt ze een klein cadeautje. En dan, op een avond, komt Sinterklaas langs! Hij is het echt. Ze krijgt een cadeau en mag lang opblijven. De volgende dag hoopt Balotje dat hij weer komt. Maar Sinterklaas is terug naar Spanje. Zomaar. Zonder zwaaien. Zonder zoen. Wat duurt een jaar toch lang als je op Sinterklaas moet wachten. Gelukkig komt Sinterklaas echt elk jaar weer terug!

 
_____________
 
 Literaire Adventskalender (box)
DeBuren

Pelckmans Uitgevers, € 45,00
Deze literaire adventskalender serveert je elke dag een snuifje schrijfkunst uit Vlaanderen en Nederland om het eindejaar te kruiden. Het bevat 25 boekjes, een voor elke ochtend van december in de aanloop naar kerst – maar zeker ook lang daarna. Kraak elke dag een kaft en verheug je op meer dan 40 kortverhalen, beeldverhalen en gedichten van Vlaamse en Nederlandse schrijvers. 
Met intrigerende en verfrissende bijdragen van oa. Arnon Grunberg, Bernard Dewulf, Lize Spit, Peter Wu, Gerda Blees, Ester Naomi Perquin, Saskia de Coster, Joost Oomen, Tülin Erkan en onze eigen Lenny van Gent.

_____________

René Hesselink, Hans Engberts, Winkeldagboek 2007-2022

Uitgeverij IJzer. € 25,00

Dagboeknotities vanuit het beroemde antiquariaat Hinderickx & Winderickx, dat deze week 40 jaar bestaat. Het wel en wee van een boekverkoper is een groot genot om te lezen. Over de klanten die vooral van hun prachtige boeken af willen, er zijn niet veel antiquariaten meer, uit wanhoop verdwijnen veel boeken bij het Oud papier. 'Je kunt natuurlijk het voorbeeld van Kees van Kooten volgen, die stopt zijn boeken bij willekeurige mensen in de brievenbus.'
Over de Boekhandelsblues; klanten die de winkel een boekenparadijs vinden en dan toch zonder boek de winkel verlaten. Het is een wonder hoe sociaal en vriendelijk René nog is na zoveel jaren, zegt hij zelf. Ontroerend zijn ook de beschrijvingen over zijn compagnon Hans, die in 2011 overlijdt, waarna René de winkel en het dagboek alleen voortzet. Toch word je vrolijk van dit dagboek, er is natuurlijk geen mooier bestaan denkbaar…

  

Wij wensen u een heerlijk avondje.
(extra open: zondagmiddag 4 dec.)      


          
  
   
_________

_ Boeken koop je lokaal _