Boekhandel LIVIUS de Zevensprong vond zijn oorsprong in 1975.

De Vrije Boekhandel werd opgericht. Dit type boekhandel was een paar jaar eerder in Amsterdam en Nijmegen ontstaan en in het midden van de jaren zeventig kwamen in alle universiteitssteden Vrije Boekhandels. Ze waren gespecialiseerd in ‘linkse’ boeken en uitgaven en draaide de eerste tijd op vrijwilligers.
Vanaf het midden van de jaren tachtig werd het assortiment verbreed met onder meer algemene literatuur en uitgaven op het gebied van kunst, architectuur, geschiedenis, filosofie en reizen. De Vrije Boekhandel was aanvankelijk gevestigd in de Heuvelstraat en later op het Stadhuisplein. In 1992 verhuisde de boekhandel naar de Nieuwlandstraat. 
In 1996 werd de naam gewijzigd in Boekhandel Livius

Kinderboekwinkel De Zevensprong is begonnen in mei 1998, in de Tuinstraat. In 2005 vestigde de winkel, met een rijk assortiment kinderboeken, knuffels en kaarten, zich in een mooi pand in de Nieuwlandstraat. 

Vanaf 1 juli 2015 zijn beide boekhandels verenigd in Boekhandel LIVIUS de Zevensprong.

Deze zelfstandige, literaire boekhandel huist in een stijlvol pand op Nieuwlandstraat 27 te Tilburg. De liefde voor literatuur is hier voelbaar. Er is een klassieke vitrinekast met bijzondere drukwerkjes, een smaakvolle keuze aan postkaarten, lampen die gemaakt zijn van boeken en een kroonluchter met sierlijk ronddwarrelende letters. Dat de eigenaren bevlogen lezers zijn met een eigen voorkeur, is te zien in de hoogwaardige collectie (Engelstalige) literatuur, poëzie, graphic novels, kunst, fotografie en filosofie. Ook voor kinder- en jeugdboeken ga je Boekhandel LIVIUS de Zevensprong; de verzameling prentenboeken is prachtig. Je raakt niet uitgekeken.

Welkom!